Jazykové pobyty v zahraničí
 

 

Nabídka zdarma

Klikněte pro srovnání...

Spočtěte si cenu

 

Od roku 2002

více než 24.000 zákazníků,

spokojenost 98%

Názory našich zákazníků

 

Záruka nejnižší ceny

Pokud najdete nižší nabídku,

uhradíme vám rozdíl v ceně

Naše ceny

 

Jedna z nejprestižnějších

agentur v Evropě

 

Další informace

 

Speciální akce

pro společně cestující přátele a skupiny

 

Zobrazit nabídky

 

Certifikované školy

každou ze škol

jsme osobně navštívili

Vyhledejte si jazykovou školu

 

Osobní cenová nabídka

v pruběhu

dvou pracovních dnů

Požádat o nabídku

 

Každý rok

s námi cestují

studenti z více než 50 zemí

Zkušenosti našich zákazníků

 

110 destinací,

kanceláře v šesti zemích

 

nebo Vám zavoláme zpět!



StudyGlobal Jazykové pobyty

Informace o vízech


Ve StudyGlobal se snažíme vám poskytnout ty nejaktuálnější informace, které souvisejí s vaším jazykovým pobytem. Na následující stránce proto najdete vybrané informace, týkající se víz. Prosíme, berte však na vědomí, že se tato nařízení mohou kdykoliv změnit, popř., že může platit omezení pro určité národnosti.

Je vždy povinností studenta se ujistit, že do dané země hodná přicestovat se správným typem víza (pokud je vízum třeba). Společnost StudyGlobal nemůže nést zodpovědnost za ev. problémy v souvislosti s nedodržením pravidel, týkajících se víz.

StudyGlobal ale také spolupracuje s jazykovými školami, které mají s vyřizováním víz bohaté zkušenosti a jsou schopny připravavit všechny potřebné dokumenty. Nenabízíme však plný vízový servis, pokud potřebujete vízum, bude třeba, abyste o něj sami požádali.

prosíme, mějte na paměti, že u většiny zemí je nutné, aby váš pas platil ještě nejméně 6 mesíců po vašem plánovaném návratu.
Kromě víza je třeba dbát možnýách zdravotních opatření, jako např. nutnost se nechat očkovat proti hepatitidě A a B.

Bližší informace v současné době nabízíme k následujícím zemím:

Argentina

Majitelé cestovnízho pasu EU (týká se i českých občanů) mohou do Argentiny přijet bez víza a pohybovat se zde po dobu 90 dnů, přičemž mají statut turisty. V případě, že byste do Argentiny rádi vyjeli na delší jazykový pobyt, můžete stále přijet jako turista, poté se ale musíte nahlásit na místním přistěhovaleckém úřadě (nejpozději 30 dní poté, co nastoupíte na jazykový kurz). K tomu potřebujete potvrzení školy, platný cestovní pas, výpis z místního trestního rejstříku a v příépadě, že v Argentině plánujete zůstat déle než 6 měsíců, i výpis z českého trestního rejstříku.

Pro další podrobnosti navštivte prosím stránky Ministerstva zahraničních věcí, popřípadě kontaktujte naše zákaznické centrum.

Austrálie

Pro cestu do Austrálie budete vízum potřebovat v každém případě. V případě, že se chystáte na pobyt kratší než tři měsíce, můžete požádat o vízum typu eVisitor, což je možné učinit zde http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm. Tato možnost platí pro následující země, mezi nimi i pro Českou republiku.

Země, jejichž občané mohou žádat o vízum typu eVisitor:
Andora, Belgie, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, , Island, Irsko, Itálie, Lotyšsko, Litva, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Malta, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, Rakousko, Řecko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Maďarsko, Vatikán, Velká Británie, Kypr

Mohu během pobytu v Austrálii změnit typ svého víza?
Ano, Je možné po příjezdu požádat o změnu víza, mohou to však učinit pouze občané některých zemí. Pro úplné informace kontaktujte australskou ambasádu. Vyřizováním víz do Austrálie pro občany české republiky se v současné době zabývá australské velvyslanectví ve Vídni.

V případě, že nemůžete požádat o vízum eVisitor (tedy pokud patříte k národnostem, které se nenacházení na seznamu výše), nebo pokud chcete v Austrálii pobývat déle než 3 měsíce, popřípadě zde pracovat, můžete si vybrat z řady dalších víz.

Pro podrobné informace využijte průvodce vízy (u otázky č. 1." Why do you want an Australian visa?„ nemusíte nutně vybrat "study", i když se chystáte na jazykový pobyt)

Další informace o vízech do Austrálie záskáte na stránkách Ministerstva zahraničních věcí. V případě jakýchkoliv otázek nás kontaktujte, rádi vám poradíme.

Mohu během pobytu v Austrálii pracovat?
Ano, v případě, že máte studentské vízum, jste oprávněni pracovat max. v rozsahu 20 hod./týden. Pracovat je možné i v rámci víza Working holiday. Turistické vízum však neumožňuje vykonávat práci za odměnu.


Rakousko

Do Rakouska s sebou potřebujete pouze platný doklad totožnosti.
 

Kanada

Pro vstup do Kanady budete v každém případě potřebovat vízum. Další informace zjistíte na stránkách kanadského velvyslanectví.

V případě jakýchkoliv otázek nás prosíme kontaktujte.


Čína

Ke vstupu do Číny je vždy třeba vízum. Mnoho národností (mezi jinými i občané ČR) mohou do Číny vstoupit na turistické vízum, které platí ode dne vystavení po 90 dní. Dále potřebujete platný cestovní pas, jehož platnost je nejméně 6 měsíců od doby vašeho předpokládaného návratu, potvrzení o ubytování od pořadatele cesty a platnou zpáteční letenku. Vízum je obvykle možné prodloužit na místě.

PO PŘÍJEZDU se musíte přihlásit na místní policejní stanici! Podrobnosti vám sdělí naše partnerská jazyková škola přímo na místě.

Jak požádat o vízum se dozvíte na stránkách čínského velvyslanectví v ČR. V případě jakýchkoliv otázek nás kontaktujte, rádi vám poradíme.


Kuba

Občané většiny členských států EU (mezi ně patří i Česká republika) vstoupit do země s tzv. "Tourist card", kterou je nutné obstarat ještě před odjezdem na kubánském velvyslanectví nebo prostřednictvím cestovní kanceláře, u které rezervujete letenky. Platnost karty je 30 dní, na místě je možné ji prodloužit. Cena karty je 750 Kč. při odjezdu je kartu nutné opět odevzdat!

Dále potřebujete cestovní pas, který je platný po dobu nejméně 6 měsíců od vašeho plánovaného návratu.

Pro další podrobnosti navštivte prosím stránky kubánského velvyslanectví v ČR. V případě jakýchkoliv nejasností nás kontaktujte, rádi vám poradíme.

 

Velká Británie

Mezi Českou republikou a Velkou Británií platí dohoda o bezvízovém styku pro turistické pobyty, které nepřesahují 180 dní. Ke svému pobytu potřebujete platný cestovní pas ČR, jehož platnost přesahuje 6 měsíců nad plánovanou dobu pobytu.

Doporučujeme i doklad o finančním krytí.

Informace o vízech pro pobyty nad 6 měsíců najdete na stránkách britského velvyslanectví v ČR. V případě jakýchkoliv nejasností nás kontaktujte, rádi vám poradíme.


USA

Ke vstupu do USA (nezávisle na tom, zeda se jedná o pobyt nebo zda USA jen projíždíte) potřebujete v každém případě povolení od americké vlády. Povolení je možné získat v rámci dvou rozdílných programů:

  • Vízum, které vystavuje americké velvyslanectví v ČR
  • tzv. Visa Waiver, v rámci kteerého se můžete v USA pohybovat po dobu max. 90 dnů bez nutnosti vyřizovat vízum

ČR se účastní programu Visa Waiver, a proto mohou čeští studenti využít i druhou možnosti.

Podrobnosti o programu Visa Waiver
Podrobnosti pro občany jiných zemí, které se programu neúčastní
Pro občany zemí, které se podílejí na programu Visa Waiver (platí i pro ČR).
V následující tabulce naleznete přehledé shrnutí studijních situací a příslušných možných víz.

Co k vyřízení víz potřebujte se dozvíte dále na stránce.

Délka pobytu Intenzita kurzu režim svtupu
méně než 90 dní méně než 1080 minut (18h) / týden Visa Waiver 
více než 90 dní méně než 1080 minut (18h) / týden např. turistické vízum* 
méně než 90 dní více než 1080 minut (18h) / týden studentské vízum
více než 90 dní více než 1080 minut (18h) / týden studentské vízum 

* hlavní cíl vašeho pobytu v USA musí být turismus. 

 
Registrace v programu Visa Waiver
Jako občané České republiky, které se účastní programu Visa Waiver, se musíte pouze reguistrovat v systému ESTA (Electronic system for Travel Authorization), a to nejpozději 72 hodin před nastoupením cesty.
 
Studentské vízum
Aby vám bylo uděleno studentské vízum, je třeba absolvovat následující proces, klterý vede k podání žádosti o udělení váza na americkém velvyslanectví:
  1. rezervujete si jazykový pobyt u Studyglobal, jehož součístí je jazykový kurz o intenzitě výuky vyšší než 1080 minut (18 hodin).
  2. Po rezervaci jazykového pobytu uhranídte jeho plnou cenu útedy ne pouze zálohu). Dále budeme potřebovat doklad vašeho finančního krytí v průběhu pobytu (2000 USD/měs.) a kopii cestovního pasu.
  3. Naše partnerské jazykové školy jsou oprávněny vydávat zvací formuláře za účelem udělení víza (formulář I-20). Po uhrazení plné částky jazykového pobytu obdržíte tento formulář poštou.
  4. Poté, co obdržíte formulář, se musíte registrovat online v programu Student and Exchange Visitor (SEVIS) a uhranit tzv. SEVIS poplatek. Další informace najdete zde: https://www.fmjfee.com/i901fee.
  5. Poté, co jste vyplnili formulář za stránce SEVIS a uhradili poplatek, je nutné si domluvit termín an velvyslanectví USA v Praze a tam požádat o udělení víza. Zde se dozvíte, co vše budete k žádosti potřebovat. Prosíme, ujistěte se nejdříve, že je SEVIS procedura uzavřena (že byla registrace přijata a pooplatek zaplacen). 
Vzhledem k popcanému procesu Vám doporučujeme včasnou rezervaci jazykového pobytu - vízum je zpravidla uděleno 10 - 14 pracovních dní od podání žádosti a i na termíny pro podní žádosti je někdy třeba čekat. 

Prosím, kontaktujte nás pro další informace - rádi Vám s procesem udělení víza budeme asistovat. 

Některý z programů vás zaujal a chcete se dozvědět více? Zavolejte nám na bezplatnou linku

CZ 800 700 605, SK 0800 606 302 nebo nám zanechte své telefonní číslo a my vám zavoláme zpět!

Můžete nás kontaktovat i na našich webových stránkách

Kontakt